fbpx

Vad är grejen
med ull?

I 6 enkla punkter och en lite krångligare. 

ditt privata mikroklimat

Ull bärs bäst närmast huden om du vill vara perfekt tempererad – varm när det är kallt och sval i hettan. Perfekt att bära som understa lager. Ull funkar lika bra hela året.

FÖRNYBART PÅ RIKTIGT

Ull är ett 100% förnybart material med 50% längre livscykel än bomull. Det är dessutom biologiskt nedbrytbart.  Näst efter återanvända fibrer är ull den mest planetvänliga fibern som finns.

SJÄLVRENGÖRANDE

Genom en mekanisk process som skapar friktion i ullens fiber blir materialet självrengörande. Därför är ull perfekt för resor med svag tillgång till tvätt och för träning. Häng ut ditt Trumpet-plagg över natten för att fräsha upp det och slipp tvätta så ofta.

VÄTA ÄR INGET PROBLEM

Ull kan absorbera upp till 30% av sin vikt i vätska utan att kännas blött och är utmärkt på att transportera bort svett från kroppen. Det fortsätter dessutom att värma dig även om det är blött. Inget annat material klarar det.

anti-stink

Genom att ullen är så bra på att absorbera och avdunsta svett motverkar det att få den där permanenta gubbdoften syntetplagg ofta får.

DET ÄR INTE PLAST

Ull är naturligt. Inga fossila källor krävs och släpper inte ifrån sig mikroskopiska partiklar. Och om du råkar börja brinna blir det otroligt mycket trevligare med ull än plast på kroppen.

ALL ULL KLIAR INTE

Absolut, ullen har ett rykte som kliigt. Men det gäller inte alla ullfibrer.

Ju smalare fibrer, desto bättre komfort. 

Ullfibern mäts i mikron men väldigt få tillverkare uppger den här siffran på deras produkter. Merinoullen har en silkeslen känsla tack vare att finbrerna är så fina, men även merino har olika mikrontal. Ull som mäter in på 18,5 mikron eller lägre kallas “superfine” och kliar inte ens på de flesta överkänsliga personer. Trumpetplagg stickas i 17.5 mikron (Glint 170g) och 18.5 mikron (Volk 330g).

bonusinfo

ull i vår kvalitet är
löjligt mjuk mot kroppen

HEM

languanges

Currency

We ship to: 

flag_sverige
flag_finland
flag_denmark
flag_deustschland
flag_austria
flag_holland
flag_belgium
flag_poland
flag_czech

Choose Euro for orders outside Sweden

languange